­

Barmsijsjes

Op 18 januari 2024 sluit ik de deur van de Nutsbasisschool. Mijn werkochtendje zit er weer op. Een gure wind kondigt een aankomende sneeuwbui aan, maar het is nog even droog. Terwijl ik naar de auto loop, zie ik in de elzen op de Elstlaan een grote groep kleine vogeltjes van tak naar tak vliegen. Gelukkig heb ik de camera bij me en loop natuurlijk direct naar het smalle laantje. Waar ik op hoopte, werd bewaarheid. Barmsijsjes en gewone sijsjes vliegen zenuwachtig van de ene boom naar de andere. Zouden ze nerveus zijn van de aankomende sneeuwbui?

Ik maak gauw een paar foto's, bewijsplaatjes dat ze er zijn. Dan begint het behoorlijk hard te sneeuwen. Barmsijsjes in de camera, met op de achtergrond een grauwe sneeuwlucht. Het gaat steeds harder sneeuwen en waaien. Snel mijn camera onder mijn jas gestopt. Die mag niet nat worden. Dat gaat me geen tweede keer overkomen. Ik loop snel naar de auto, wachten tot de bui voorbij is. Nu maar hopen, dat de sijsjes er niet vandoor gaan. Spannend.

 

 

Barmsijsje

De sneeuwbui duurt gelukkig niet lang. Als het weer droog is, loop ik met mijn camera weer naar het laantje. Gelukkig, de barmsijsjes en sijsjes zitten er nog. Nou ja, zitten? Ze vliegen wat nerveus heen en weer. En ik fladder er achteraan. Probeer ze mooi in beeld te krijgen. Gelukkig komt de zon door, dat geeft meer licht en een mooie achtergrondkleur. Toch is het lastig om de vogels te fotograferen. Ze hebben totaal geen rust, vliegen steeds van boom naar boom. Opeens steken ze de weg over, richting een rij elzen verderop. Ik er achteraan. 

Dan krijg ik ze eindelijk wat beter in beeld. Wat zijn het fraaie vogels. Vooral de sijsjes. De mannetjes met hun fel gele kleur zijn een lust voor het oog. En daar tussendoor vliegen de barmsijsjes. Het is genieten.

Na een half uurtje houd ik het voor gezien. Trouwens, de vogels ook. Want opeens vliegen ze met een ruime boog het naastgelegen park in. Ik vind het mooi zo. Gauw in de auto, want ik heb het best koud gekregen. Thuis maar eens kijken, of de foto's gelukt zijn. Het resultaat vind je in dit verslag. 

 

Sijsje

Heb je suggesties? Mail me gerust Contact

 

­