­

Even voorstellen

Ik werk momenteel nog steeds in het onderwijs. Ook al ben ik vanaf november 2020 officieel met pensioen, werken in het onderwijs is nog steeds mijn passie. Hoewel ik een hekel heb aan het woord passie is dit toch de beste omschrijving waarom ik nog steeds actief ben op de Nutsbasisschool in Voorschoten. Ik houd me vooral bezig met ICT-zaken, maar coördineer ook extra digitale begeleiding op lees- en spellinggebied bij jonge kinderen. Ik werk vanaf 2001 op deze geweldige school en vanaf november 2020 werk ik hier nog twee ochtenden.

Uit bovenstaande info begrijp je wel, dat ik nu volop de tijd heb om mij bezig te houden met twee grote hobby's, die ik uitstekend kan combineren. Genieten van de natuur (vooral van de vogels) in combinatie met fotografie. Super dat deze twee liefhebberijen zo goed te combineren zijn. Bepakt met rugzak, verrekijker, telescoop en camera trek ik erop uit. Alleen, maar ook vaak in verenigingsverband. Ik ben lid van tal van verenigingen, waaronder de vogelwerkgroep van de KNNV Leiden. Maar daarnaast ook lid van de Vogel- en Natuurvereniging Zoetermeer, Vogelbescherming en Sovon. Voor de laatste organisatie doe ik dit jaar voor de derde keer mee met "broedvogelmonitoring". BMP kort gezegd. Ik heb het genoegen om op het landgoed Duivenvoorde nabij Voorschoten de broedvogels in kaart te brengen. Wat een ongelofelijk mooi afwisselend gebied. Daarnaast kun je me ook vinden in De Nieuwe Driemanspolder, bij de Starrevaart, in de Ganzenhoek (Meijendel), bij Heidestein of in de Zevenhuizerpolder. Ben ook lid bij tal van app-groepen. Dankzij deze sociale media blijf ik aardig op de hoogte van de vogelwaarnemingen om mij heen en deel ik graag mijn waarnemingen en foto's met anderen.

Ik woon in Leiden, ben al meer dan 46 jaar gelukkig getrouwd met Renée. Heb twee prachtige kinderen, Sander en Dorien. Mijn dochter Dorien is getrouwd met Bas en zij hebben samen twee geweldige kinderen, Amy en Emily. Sander woont samen met Judith, ze hebben afgelopen jaar een nieuw huis gekocht. In februari worden zij vader en moeder. Wat geweldig, dan zijn we straks opa en oma van drie kleinkinderen. Renée en ik voelen ons rijk als opa en oma, wat geweldig om dat te kunnen zeggen.

Op deze website zal je veel linkjes vinden naar interessante websites op natuurgebied. Ook zal je namen tegen komen van personen die mij geïnspireerd hebben in de fotografie en de liefde voor de natuur. De foto's zijn uit eigen hand, maar als ik foto's of teksten van anderen gebruik, zal ik altijd een naamvermelding toevoegen. Ere wie ere toekomt.

Met veel zorg is deze site tot stand gekomen. Speciale dank gaat uit naar Mindert Aardema, die mij geweldig geadviseerd heeft bij het tot stand komen van het maken van websites. Daarnaast ben ik heel blij met het webhostingbedrijf Versio, waar ik mijn website heb ondergebracht. Heb je suggesties voor verbetering van mijn website, dan graag even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Actuele foto's

Bladkoning

Oegstgeest
Herfst koppel ik altijd aan de aanwezigheid van dit vogeltje. De herfst is begonnen.
 

Putter

Leiden
Houd in de winter de zwarte els in de gaten. Grote kans op putters en sijsjes.
 
 

 

Vuurgoudhaan

Rhijnhof, Leiden
Het lijkt wel of deze soort steeds meer wordt waargenomen. Eén van mijn favoriete zangvogeltjes.

 

 

Waterspreeuw

Zoetermeer
Echt een zeldzaam soort in onze omgeving. Verblijft al wekenlang in Zoetermeer. 

Inspirators

 

­