­

Amy en Emily2Wat is het toch heerlijk op opa te zijn. En wat een rijkdom als je kleinkinderen dan zo dichtbij wonen. Voorschoten is amper tien minuten fietsen vanaf ons huis. Renée en ik zien Amy en Emily dan ook heel regelmatig, zeker wel een keer in de week bij ons thuis. Daarnaast zie ik de schatjes ook twee keer per week op de Nutsbasisschool, de school waar opa Arthur werkt en waar deze meiden nu in groep 3 en 6 zitten. Wat ben ik trots op onze super lieve kleindochters. En wat hebben ze een energie. Dansend, springend en zingend dwarrelen ze de kamer door. Dan weer even een rustpuntje. Oma, we willen knutselen. Gekleurd, getekend of geplakt. Een en al enthousiasme. Beide meiden hebben ook interesse in de hobby van opa Arthur, de vogeltjes. Niet gek natuurlijk, want ik kijk al vanaf mijn twaalfde jaar naar die fladderaars. Minstens twintig soorten vogels kunnen Amy en Emily nu al onderscheiden. Huismus man, merel vrouw, putter, en ga zo maar door. En vooral Emily is helemaal gek op kleine kruipbeestjes. Opa, kijk, een pissebed! Ja, onder de steentjes in de tuin vind je van alles. Heerlijk toch. Amy nu negen jaar, Emily 6.

Amy en Emily1

RoomburgIk kom oorspronkelijk uit het hoge noorden, uit de kop van Noord-Holland. Den Helder is mijn geboortestad. Daar is mijn "tennisloopbaan" begonnen. Op een wel heel tochtige baan heb ik de beginselen van het tennissen geleerd. Meest bij windkracht zeven heb ik heel wat afgezwoegd op het gravel. Toen al vond ik tennis een eindeloze sport.Ik was lid van HTC (Helderse Tennis Club), de banen lagen vlak achter de dijk (het Schapendijkje). Het clubhuis heette De Schaapskooi.De enige andere tennisvereniging in deze marinestad was Tennisvereniging Animo. Om daar lid van te zijn moest je vader of moeder "iets met de marine hebben". Mijn vader was geen marineman, hij was neuroloog op het tegenwoordige Gemini-ziekenhuis. We waren "gewone burgers" van de stad. Op mijn zeventiende jaar kwam ik in Leiden wonen.

Iedere maand een leuke muziektip. Altijd leuk om een tophit nieuw leven in te blazen.

Ontspanning

Oostvaardersplassen.jpg

Verwondering

Starrevaart.jpg

Uitnodigend

Oostvaardersplassen.jpg

Afwisselend

Starrevaart.jpg

Op zoek naar een gastouder?

ReneeBent u op zoek naar een gastouder? Kinderopvang kan ook bij mij thuis. In een huiselijke sfeer kunt u veilig uw kindje bij mij onder brengen. Twee keer in de week vang ik kindertjes op van 0 tot 4 jaar. Wilt u meer nformatie? Klik dan op de volgende link: website van Renée Staal.

­