­

NutsbasisschoolWerken op de Nutsbasisschool

Vanaf 2001 werk ik met veel plezier op de Nutsbasisschool in Voorschoten. Een hele fijne school, op bijzonder neutrale grondslag en voorlopig nog vallend onder één bestuur. Samen met een heel enthousiast en gemotiveerd team werken we samen aan een school waar kinderen zich veilig voelen en gewaardeerd. Een school waar de talenten van kinderen ook tot hun recht kunnen en mogen komen. Het is een school met een duidelijke visie. 

De eerste jaren werkte ik vooral in groep 8. Daarna afwisselend in de andere groepen in de bovenbouw. Momenteel sta ik niet meer voor de groep, maar ben nu werkzaam als remedial teacher. Daarnaast ben ik ook verantwoordelijk voor ict-zaken. Het lesgeven voor een hele groep is voor mij dus gestopt en laat dat graag over aan de jongere leerkrachten. Werken op deze school blijft voor mij een enorme uitdaging en geeft mij veel voldoening. Steeds meer vindt het onderwijs plaats met digitale ondersteuning. Zeker in de huidige coronatijd is het leren op afstand meer dan actueel en opent voor veel mensen de ogen hoe het onderwijs hier baat bij heeft. De leerlingen werken vooral in de Google omgeving (Google Suite), de leerkrachten en directie maken vooral gebruik van de Microsoft omgeving (Office 365 en SharePoint). De afgelopen jaren ben ik vooral bezig om leerlingen met lees- of spellingproblemen extra digitale ondersteuning aan te bieden. Zo maakt onze school steeds meer gebruik van compenserende programma's van uitgevereij Lexima en verdiep mij in extra begeleiding van leerlingen met dyslexie. 

Mochten er kinderen zijn, die thuis nog wat extra willen oefenen voor school, kijk dan even naar de vaak nuttige linkjes die zijn verzameld. Leuke websites, waar je nog wat extra kunt oefenen met tafelsommen, spellingoefeningen en leesoefenprogramma's. Klik dan maar eens op de verzamelde linkjes onder het kopje Educatie.

­